fbpx

Ինչո՞ւ է պետք ելակ ուտել։ 6 զարմանալի փաստ ելակի մասին

Կարդում ենք և արագ գնում ելակի ետևից.

1. Ելակը նվազեցնում է կաթվածի հավանականությունը

Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ ելակի պարբերաբար օգտագործումը ամրապնդում է իմունիտետը և արյունատար անոթների պատերը, դրական ազդեցություն է ունենում հիշողության վրա, նվազեցնում է սրտի հիվանդությունների և կաթվածի հավանականությունը։

2. Ելակը հիանալի միջոց գլխացավի դեմ

Ելակում պարունակվում են նյութեր, որոնք իրենց հատկությամբ նման են ցավազրկողներին։ Այդ պատճառով գլխացավերի դեպքում օգտակար է ելակ ուտելը։

3. Ելակում ավելի շատ վիտամի C կա, քան ցիտրուսներում

8 հատ ելակում ավելի շատ վիտամին С կա, քան նարինջում։

4. Ելակում չկա շաքար

Չնայած նրան, որ ելակը համարվում է քաղցր հատապտուղ՝ նրանում շաքարի պարունակությունը նվազագույնն է։ Համեմատության համար՝ կիտրոնում շաքարի պարունակությունը շատ ավելի մեծ է, քան ելակում։

5. Ելակը օգնում է «վնասակար սովորույթներից»

Ըստ հետազոտությունների տվյալների, բացահայտվել է, որ ելակի բաղադրության մեջ գտնվող նյութերը «վնասակար սովորույթների» ազդեցության նվազեցման հատկություններով են օժտված։

6. Նա ով ելակ է ուտում, նրան հեշտ է տրվում սպորտը

Ելակի օգտագործումը բարելավում է արյան շրջանառությունը և թթվածինը 7% ավելի լավ է մատակարարվում մկաններին։ Այդ պատճառով, մարդկանց, ովքեր օգտագործում են ելակ՝ հեշտ է տրվում սպորտը։


🎥 Նոր տեսանյութ.

telegramԳրանցվիր մեր Telegram ալիքին։ Ուղարկում ենք միայն թարմ հոդվածները և ամենաառաջինը հենց Ձեզ:

Գնահատեք հոդվածը
( Դեռ գնահատական չկա )
MediaMag
Ինչո՞ւ է պետք ելակ ուտել։ 6 զարմանալի փաստ ելակի մասին
Գրում են ընթերցողները. Մարգարիտա Ասլանյան – Դժոխքի հողմեր