fbpx

Բանանը պարունակում է կալիում, որն օգտակար է սրտի համար և մանգան, որը կանխում է կնճիռների առաջացումը

Բանանը առողջարար սննդանյութերի մատչելի աղբյուր է, ասում են փորձագետները:

Չմոռանաք բաժանորդագրվել մեր Telegram ալիքին:

Մասնագետները խորհուրդ են տալիս սննդակարգում ներառել բանանը, եթե հակացուցումներ չկան։ Պատճառներից մեկն այն է, որ բանանը պարունակում է կալիում, որն օգտակար է սրտի և արյունատար անոթների համար։

Կալիումը պահպանում է օրգանիզմում ջրի նորմալ մակարդակը և կարգավորում սրտի և երիկամների աշխատանքը, նշում են մասնագետները։

Կալիումի բարձր պարունակության շնորհիվ բանանը ակտիվացնում է ավելորդ աղի հեռացումը և դրանով իսկ օգնում է թեթևացնել այտուցը: Այտուցների պատճառով արյան ճնշումը բարձրանում է, և գլխացավեր են առաջանում։ Բանանը այս խանգարումների բնական «բուժումն» է։

Բացի այդ, բանանը պարունակում է մանգան, որը կանխում է կնճիռների առաջացումը։ Այն ընդունելուց հետո օրգանիզմն ավելի ակտիվորեն է արտադրում կոլագեն՝ մաշկը դարձնելով ավելի առաձգական և հարթ։

Բացի այդ, մանգանը կարևոր նյութ է ուղեղի և նյարդային համակարգի բնականոն գործունեության համար։

Կարդացեք նաև՝ Բանանը իսկական սուպերմթերք է, համոզված են դիետոլոգները

Մասնագետները նաև խորհուրդ են տալիս բանան ուտել աղիքների առողջությունը պահպանելու համար: Չհասունացած, կանաչավուն բանանը հարուստ է կայուն, ռեզիստենտ օսլայով, որը փոխանցում է մարսողական ֆերմենտներին և նպաստում է կարճ շղթաներով ճարպաթթուների արտադրության ավելացմանը: Այս թթուները շատ կարևոր են հաստ աղիքի առողջության համար:


🎥 Նոր տեսանյութ.

telegramԳրանցվիր մեր Telegram ալիքին։ Ուղարկում ենք միայն թարմ հոդվածները և ամենաառաջինը հենց Ձեզ:

Գնահատեք հոդվածը
( 1 assessment, среднее 5 из 5 )
MediaMag
Բանանը պարունակում է կալիում, որն օգտակար է սրտի համար և մանգան, որը կանխում է կնճիռների առաջացումը
Պաշտպանություն սոցիալական ցանցերից