fbpx

Հենց հիմա ՆՈՒՌ ուտելու 10 ծանրակշիռ պատճառ

Նուռը ոչ միայն համեղ, այլ նաև շատ օգտակար միրգ է: Այն կարող է անգնահատելի օգտակար լինել շատ հիվանդությունների դեմ պայքարում, բարելավել ինքնազգացողությունը և ուղղակի բարձրացնել տրամադրությունը:

Mediamag.am-ը Ձեզ է ներկայացնում ամենահամոզիչ պատճառները, թե ինչու է հարկավոր նուռն ավելացնել Ձեր ամենօրյա սննդակարգում:

Ապահովում է օրգանիզմը սննդարար նյութերով

Միայն մեկ բաժակ նռան սերմերը պարունակում են՝ վիտամին C-ի օրական չափաբաժնի 30%-ը, 36% վիտամին K, 16% ֆոլաթթու, 12% կալիում:

Իջեցնում է ճնշումը

Նռան հյութի պարբերական օգտագործումը ընդամենը 2 շաբաթում իջեցնում է արյան ճնշումը:

Պայքարում է արտրիտի և հոդացավերի դեմ

Նուռը ունակ է արգելափակել ֆերմենտները, որոնք առաջացնում են անոթների խցանում:

Սրտային հիվանդությունների առաջացման ռիսկի նվազեցում

Նուռը իջեցնում է խոլեստերինի մակարդակը արյան մեջ և կարգավորում արյան շրջանառությունը:

Բարելավում է հիշողություն

Նուռը խորհուրդ է տրվում Ալցգեյմերի հիվանդության բուժման և պրոֆիլակտիկայի համար:

Բարձրացնում է հեմոգլոբինը

Անեմիայի դեմ պայքարի լավագույն միջոցը: Մարդկանց, ովքեր տառապում են սակավարյունությամբ խորհուրդ է տրվում օգտագործել նռան հյութ:

Բնական ինսուլին

Այն քիչ «քաղցրավենիքներից», որը ոչ միայն թույլատրվում է, այլ նաև օգտակար է դիաբետիկներին:

Նվազեցնում է ուռուցքային հիվանդությունների առաջացման ռիսկը

Հետազոտությունները հաստատում են նռան արդյունավետությունը պրոստատի և կրծքի քախցկեղի պայքարում:

Պայքարում է սնկային և բակտերիալ հիվանդությունների դեմ

Նռան մեջ պարունակվող բուսային նյութերը օգնում են պայքարել վնասակար օրգանիզմների դեմ:

Բարձրացնում է մարզումների արդյունավետությունը

Սպորտսմենները, որոնք մարզումներից առաջ նուռ են օգտագործում, ավելի ուշ են հոգնում և հասնում են ավելի լավ արդյունքների:

Նոր տեսանյութ.

telegramԳրանցվիր մեր Telegram ալիքին։ Ուղարկում ենք միայն թարմ հոդվածները և ամենաառաջինը հենց Ձեզ:

Գնահատեք հոդվածը
( Դեռ գնահատական չկա )
MediaMag
Հենց հիմա ՆՈՒՌ ուտելու 10 ծանրակշիռ պատճառ