fbpx

Կարմի՞ր, թե՞ սպիտակ լոբի. սննդաբանը նշել է, թե որն է ավելի օգտակար օրգանիզմին

Լոբիները մարդու սննդակարգում ամենահայտնի լոբազգիներից են՝ շնորհիվ իրենց սննդային հատկությունների և խոհանոցում բազմակողմանի կիրառության: Այս արժեքավոր մթերքը ներկայացվում է տարբեր սորտերով, որոնց թվում հատկապես տարածված են կարմիր և սպիտակ լոբին։

Չմոռանաք բաժանորդագրվել մեր Telegram ալիքին:

Շատ սպառողներ հետաքրքրվում են, թե արդյո՞ք այս տեսակների միջև կան զգալի տարբերություններ առողջության օգուտների առումով: Սննդաբաններն ու դիետոլոգները նշում են, որ լոբու երկու տեսակներն էլ հարուստ են սննդարար նյութերով, սակայն ունեն որոշ տարբերվող հատկանիշներ։ Եկեք ավելի մանրամասն դիտարկենք կարմիր և սպիտակ լոբու նմանությունները և տարբերությունները, ինչպես նաև դրանց օգտակարությունը առողջության համար:

Նախ, հարկ է նշել, որ լոբիները կարող են տարբերվել հատիկների տեքստուրաներով: Մասնագետները նշում են, որ կարմիր լոբին ավելի խիտ կառուցվածք ունի, քան սպիտակ լոբին։ Այնուամենայնիվ, այս ֆիզիկական տարբերությունը չի ազդում մթերքի սննդային արժեքի վրա:

Երկրորդ, ընդհանուր օգտական սննդանյութերի պարունակության առումով կարմիր և սպիտակ լոբիները գրեթե նույնական են: Երկու տեսակներն էլ բուսական սպիտակուցի, սննդային մանրաթելերի, երկաթի, մագնեզիումի և մի շարք այլ կարևոր հանքանյութերի և վիտամինների հիանալի աղբյուրներ են, որոնք անհրաժեշտ են մարմինը առողջ պահպանելու համար:

Երրորդ, չնայած նմանատիպ բաղադրությանը, կարմիր լոբին այնուամենայնիվ որոշակի առավելություններ ունի սպիտակ լոբու նկատմամբ: Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ կարմիր լոբին պարունակում է ավելի շատ հակաօքսիդանտներ, որոնք օգնում են պաշտպանել մարմնի բջիջները օքսիդատիվ սթրեսից և ազատ ռադիկալների վնասից:

Չորրորդ, գիտական տվյալները ցույց են տալիս, որ կարմիր լոբին ավելի արդյունավետ է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակն իջեցնելու համար: Այս որակը հատկապես օգտակար է դարձնում այն ​​մարդկանց համար, ովքեր հոգ են տանում իրենց սրտանոթային առողջության մասին և վերահսկում են իրենց լիպիդային պրոֆիլը:

Կարդացեք նաև՝ Ամրացնում է իմունային համակարգը և սիրտը. ազնվամորու 5 հիմնական առողջարար առավելությունները

Ձեր ամենօրյա սննդակարգում լոբի ներառելը խելացի ընտրություն է առողջ ապրելակերպ պահպանելու համար: Լոբու երկու տեսակները՝ կարմիր և սպիտակ, սննդանյութերի արժեքավոր աղբյուրներ են և կարող են առաջարկվել սպառման համար: Ընդ որում, եթե դուք ցանկանում եք բարձրացնել ձեր հակաօքսիդանտների ընդունումը կամ նվազեցնել ձեր խոլեստերինը, կարմիր լոբին կարող է ավելի լավ ընտրություն լինել: Այնուամենայնիվ, չպետք է սահմանափակվեք մեկ տեսակով. սննդի բազմազանությունը հավասարակշռված դիետայի կարևոր սկզբունք է:


🎥 Նոր տեսանյութ.

telegramԳրանցվիր մեր Telegram ալիքին։ Ուղարկում ենք միայն թարմ հոդվածները և ամենաառաջինը հենց Ձեզ:

Գնահատեք հոդվածը
( 1 assessment, среднее 3 из 5 )
MediaMag
Կարմի՞ր, թե՞ սպիտակ լոբի. սննդաբանը նշել է, թե որն է ավելի օգտակար օրգանիզմին
Տղամարդիկ, որոնց չպետք է բաց թողնել