Շոգերի ընկնելով, սուրճի սիրահարները կանգնում են երկընտրանքի առջև՝ սուրճ ըմպելու մեծ ցանկություն կա, բայց շոգին խմել այդ տաք ըմպելիքը, այդքան էլ հեշտ գործ չէ: Սակայն այս դեպքում օգնության կարող է գալ Քոլդ Բրյուն՝ սրճային պաղպաղակը: Այն և՛ կաշխուժացնի, և կթարմացնի:
Բաղադրիչները
Եփված սուրճի համար
- 1/4 բաժակ աղացած սուրճ
- 1 բաժակ ջուր
Պաղպաղակի համար
- 2 բաժակ հարած սերուցք
- 340 մլ խտացրած կաթ
- 1/2 բաժակ սառը եփած սուրճ
- 1 ճ.գ. սրճային սիրոպ/լիկյոռ
Պատրաստումը
- Եփեք սուրճը: Դրա համար աղացած սուրճը լցրեք տաք ջրի մեջ: 2-3 ժամ թողեք, որպեսզի թրմվի և սառչի:
- Պատրաստում ենք պաղպաղակը: Առանձին ամանի մեջ լավ հարեք սերուցքը:
- Մեկ ուրիշ ամանի մեջ իրար խառնեք խտացրած կաթը, սուրճը և սրճային սիրոպը: Ստացված խառնուրդի վրա ավելացրեք հարած սերուցքը:
- Ստացված խառնուրդը տեղադրեք հարմար ամանի կամ ֆորմայի մեջ և 2-3 ժամ թողեք, որ սառչի, մինչև դառնա կիսախմորանման զանգված:
- Մատուցել սառը սուրճի և սրճային սիրոպի հետ:
Հրաշալի ամառ ենք մաղթում:
Կարդացեք նաև՝
Շոկոլադաբանանային շեյք։ Ըմպելիք, որ դուր կգա և մեծերին և փոքրերին
Օրվա բաղադրատոմսը. Դեղձաելակային սմուզի: Շոգին այն կդառնա Ձեր ամենասիրած ըմպելիքը
Օրվա բաղադրատոմսը. Կիտրոնաելակային սմուզի՝ ամառային թարմություն
Օրվա բաղադրատոմսը. Ամառային դեղձի թեյ: Փրկություն շոգից
Ինչպես են պատրաստում սուրճը տարբեր երկրներում