fbpx

ԹՈՓ 12 խոհարարական խորհուրդներ, որոնք կբարձրացնեն Ձեր հմտությունները խոհարարական արվեստի գագաթնակետ

Mediamag.am-ը Հավաքել է Ձեզ համար փոքրիկ խորհուրդներ, որոնք օգտակար կլինեն Ձեզ։ Չէ՞ որ բոլորին է հայտնի, որ տղամարդու սրտին տանող ճանապարհը ընկած է ստամոքսով, իսկ համեղ ընթրիքով կարելի է գրավել յուրաքանչյուր աղջկա.

1. Ջրի մեջ, որում եփվում է բրինձը՝ լցրեք մեկ ճաշի գդալ քացախ, և բրինձը կդառնա ճերմակ և փխրուն։

4612186_64d4276f

2. Եթե թթվասերի մեջ ավելացնեք մի փոքր կաթ, այն այլևս չի ջրազատվի։

4612176_40a2b616

3. Սուրճը եռալուց մի պտղունց աղի ավելացումը՝ այս ըմպելիքին կհաղորդի յուրահատուկ համ և բույր։

4612181_1d92fe9b

4. Լցոնի համար կաղամբը, սկզբից շոգեհարեք, հետո 1 րոպե թողեք սառը ջրի մեջ։ Լավ քամեք և տապակեք թավայում։ Այդ դեպքում կաղամբը չի կորցնի իր գույնը, չի դառնա շագանակագույն։

4612183_1ead3788

5. Սպիտակ գինուն կարող է փոխարինել՝ քացախը, որի մեջ նախապես լուծված է 2 կտոր շաքար։

4612185_f4082a20

6. Որպեսզի բրինձը ճերմակ և փխրուն ստացվի, անպայման լցրեք այն եռացող աղաջրի մեջ, ավելացնելով մի քանի կաթիլ կիտրոնահյութ։ Մի փակեք կաթսան, որի մեջ եփվում է բրինձը։

4612175_e4651ff9

7. Եթե ուզում եք բացված տոմատը չբորբոսնի, կափարիչին քսեք քիչ քանակությամբ չոր մանանեխ։

4612179_1736bad9

8. Կիսել եփելուց եթե ուզում եք թարմ ճզմված մրգերի համն ու բույրը չկորչի, մի եռացրեք հյութը։ Եռացրեք միայն ջրի մեջ գցված ճզմված մրգերը և ստացված օշարակին ավելացրեք շաքարաված և կրախմալ։ Հյութն ավելացրեք արդեն պատրաստի կիսելի մեջ՝ անմիջապես կրակից հանելուց հետո։

4612178_93155883

9. Ճակնդեղը շատ երկար է եփվում՝ 3-3.5 ժամ։ Բայց այն կարելի է եփել 1 ժամ, իսկ հետո հանել կրակից և 10 րոպե թողել սառը ջրի շիթի տակ։ Ճակնդեղը պատրաստ կլինի։

4612189_735b1bbc

10. Եթե մարինացված վարունգը ուզում եք խրթխրթան ստացվի, բանկայի մեջ ավելացրեք մի քանի տերև անթառամ։

4612188_5c30008d

11. Վինեգրետը ավելի նուրբ և հաճելի համ կստանա, եթե նրա մեջ ավելացնեք 1 ճաշի գդալ կաթ և 1 թեյի գդալ շաքարավազ։

4612177_c10cb47c

12. Դուք հեշտությամբ կարող եք մայոնեզը փոխարինել թթվասերով, եթե նրա մեջ ավելացնեք ձվի եփված և մանրացված դեղնուց և 1 ճաշի գդալ մանանեխ։

4612184_996f6f17

Նոր տեսանյութ.

telegramԳրանցվիր մեր Telegram ալիքին։ Ուղարկում ենք միայն թարմ հոդվածները և ամենաառաջինը հենց Ձեզ:

Գնահատեք հոդվածը
( 1 assessment, среднее 1 из 5 )
MediaMag
ԹՈՓ 12 խոհարարական խորհուրդներ, որոնք կբարձրացնեն Ձեր հմտությունները խոհարարական արվեստի գագաթնակետ