Կաթը և դրա օգտակար հատկությունները:
Կարդամոնով կաթը խթանում է ուղեղի աշխատանքը և վերացնում դեպրեսիան ու հոգնածությունը:
Իսկ եթե այն պատրաստել շաֆրանով՝ ապա այդպիսի ըմպելիքը կարգավորում է նյարդային համակարգի, շնչառական օրգանների, անոթների աշխատանքը: Շաֆրանով կաթի կանոնավոր ընդունումը վերացնում է աչքերի տակի այտուցները և երիտասարդեցնում է:
Կաթի մեջ ավելացնելով մի փոքր դարչին, դուք կստանաք թույլ գրգռող ըմպելիք, որը բարերար ազդեցություն է թողնում պոտենցիայի վրա:
Քրքումը կաթի համադրությամբ օգտակար է լյարդի համար և պայքարում է կնճիռների դեմ: Իսկ կոճապղպեղը (իմբիր) մաքրում է օրգանիզմը և բարելավում իմունիտետը:
Յուրահատուկ օգտակարություն է հաղորդում կաթին նաև մշկընկույզը (Мускатный орех)` անցկացնում է գլխացավը, բարելավում է հիշողությունը:
Նաև մշկընկույզի մի փոքր պտղունձ կաթի մեջ ունակ է ձերբազատել անքնությունից և հոգնածության զգացողությունից: