Շոգ ամառային օրերին ամենազովացուցիչ և առույգացնող ըմպելիքներց մեկն է համեղ պատրաստված սառը սուրճը։ Mediamag-ը որոշել է իր ընթերցողների հետ կիսվել սառը սուրճ պատրաստելու հրաշալի բաղադրատոմսերով, որը հրաշալի զովացուցիչ և առույգացնող ըմպելիք կհանդիասանա ամառվա տապին։
Անանուխաշոկոլադային սուրճ
- 300-350 մլ ամուր, թարմ եփված սուրճ
- 30-50 գ դառը շոկոլադ
- 2-4 ճ.գ. անանուխի հյութ կամ լիկյոր
- 100 գ սերուցքային պաղպաղակ
- Սառույց
Եփված և դեռևս տաք սուրճի մեջ լուծել շոկոլադը։ Մի փոքր սառեցնել ըմպելիքը և ավելացնել դրա մեջ պաղպաղակի կեսը, անանուխի հյութը (լիկյոր), սառույցի մի քանի խորանարդիկ և հարել բլենդերում։ Մատուցել բարձր բաժակով, վրան դնել պաղպաղակի մյուս մասը։ Կարելի է ձևավորել շոկոլադի փշուրներով և անանուխի տերևներով։
Սրճային սմուզի
- 250 մլ թարմ եփված և սառեցված էսպրեսսո սուրճ
- Ոչ մեծ բանան
- 250 մլ սովորական յուղազերծված յոգուրտ
- 1/2 ճ. գ. բնական, ոչ քացր կակաոի փոշի
Բանանից պատրաստել պյուրե, ավելացնել յոգուրտը և հարել։ Ստացված զանգվածին ավելացնել թարմ եփված և սառեցված էսպրեսսո սուրճը և կրկին հարել։ Կակաո և դարչինն ավելացնել ըստ ճաշակի։
Սրճային սառույցներով կաթ
- 5 թ.գ. լուծվող սուրճ
- 5 ճ.գ. շաքար
- վանիլ
- 250 մլ եռացրած ջուր
- 250 մլ կաթ
Տարայի մեջ խառնել սուրճը շաքարի հետ, ավելացնել եռացրած ջուրը և խառնել։ Ստացված ըմպելիքը մի փոքր սառեցնել, ավելացնել մեկ պտղունց վանիլ, այդ ամենը լցնել սառույցի ձևամանների մեջ և տեղադրել սառնախցիկում։ Երբ սառույցը պատրաստ կլինի՝ լցնել այն բարձր բաժակների մեջ և վրան լցնել սառը կաթ։ Մի փոքր սպասեք, որպեսզի սառույցը մի փոքր հալվի և խառնվի կաթի հետ։ Պատրաստ է։
Սրճակաթնային կոկտեյլ
- 1 բաժակ սառույցով սուրճ
- 1 բաժակ կաթ
- 2 բաժակ սրճային պաղպաղակ
- 1 բաժակ վանիլային պաղպաղակ
- 1-2 հատ բլիթ
- 4 խորանարդիկ սառույց
- դարչին, սառույց՝ ըստ ցանկության
Բոլոր բաղադրիչները խառնել բլենդերում։ Մատուցել բարձր բաժակի մեջ։ Մատուցելուց առաջ թեթև թրջեք բաժակի ծայրերը, և ծայրերին ցանեք դարչինի և շաքարի խառնուրդ։
Տնային սառը կապուչինո
- 1 բաժակ կաթ
- 1 ճ.գ. շոկոլադային սիրոպ
- 1 թ.գ. լուծվող սուրճ (փոշի)
- 2 խորանադ սառույց
- շաքար
Կաթը, շոկոլադային սիրոպը, սառույցը և սուրճը լցնել բլենդերի մեջ և հարել մինչև փրփուրի առաջացումը։ Շաքարն ավելացնել ըստ ճաշակի, լցնել այն բաժակների մեջ, զարդարել ըստ ցանկության։