Բանանը առողջարար սննդանյութերի մատչելի աղբյուր է, ասում են փորձագետները:
Չմոռանաք բաժանորդագրվել մեր Telegram ալիքին:
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս սննդակարգում ներառել բանանը, եթե հակացուցումներ չկան։ Պատճառներից մեկն այն է, որ բանանը պարունակում է կալիում, որն օգտակար է սրտի և արյունատար անոթների համար։
Կալիումը պահպանում է օրգանիզմում ջրի նորմալ մակարդակը և կարգավորում սրտի և երիկամների աշխատանքը, նշում են մասնագետները։
Կալիումի բարձր պարունակության շնորհիվ բանանը ակտիվացնում է ավելորդ աղի հեռացումը և դրանով իսկ օգնում է թեթևացնել այտուցը: Այտուցների պատճառով արյան ճնշումը բարձրանում է, և գլխացավեր են առաջանում։ Բանանը այս խանգարումների բնական «բուժումն» է։
Բացի այդ, բանանը պարունակում է մանգան, որը կանխում է կնճիռների առաջացումը։ Այն ընդունելուց հետո օրգանիզմն ավելի ակտիվորեն է արտադրում կոլագեն՝ մաշկը դարձնելով ավելի առաձգական և հարթ։
Բացի այդ, մանգանը կարևոր նյութ է ուղեղի և նյարդային համակարգի բնականոն գործունեության համար։
Կարդացեք նաև՝ Բանանը իսկական սուպերմթերք է, համոզված են դիետոլոգները
Մասնագետները նաև խորհուրդ են տալիս բանան ուտել աղիքների առողջությունը պահպանելու համար: Չհասունացած, կանաչավուն բանանը հարուստ է կայուն, ռեզիստենտ օսլայով, որը փոխանցում է մարսողական ֆերմենտներին և նպաստում է կարճ շղթաներով ճարպաթթուների արտադրության ավելացմանը: Այս թթուները շատ կարևոր են հաստ աղիքի առողջության համար: