Գլխավոր ՕԳՏԱԿԱՐ, ՀԵՏԱՔՐՔԻՐ, ԱՆՀԱՎԱՆԱԿԱՆ Եգիպտական տորթ: Այս բաղադրատոմսը Ձեզանից կխնդրեն բոլոր հյուրերը

Եգիպտական տորթ: Այս բաղադրատոմսը Ձեզանից կխնդրեն բոլոր հյուրերը

Այս համեղ տորթի բաղադրատոմսը Ձեզանից կխնդրեն բոլոր հյուրերը:

Բաղադրիչները

Խմոր

  • 3 սպիտակուց
  • 2.5 ճ․գ․ շաքարավազ
  • 1/2 ճ․գ․ ալյուր
  • 50գ աղացած ընկույզ (հունական կամ պնդուկ)

Պատրաստում ենք երեք գունդ, այսինքն նշված բաղադրիչները վերցնում ենք 3 անգամ և թխում ենք ամեն մի գունդը առանձին ֆորմայի մեջ:

Կրեմ

  • 10 դեղնուց
  • 10 ճ․գ․ շաքարավազ
  • 5 ճ․գ․ ալյուր
  • 2 փաթեթ վանիլային շաքարավազ
  • 350 մլ կաթ
  • 170 գ սերուցքային կարագ

Խրթխրթան հավելում

  • 350 մլ սերուցք
  • 200 գ շաքարավազ
  • 120 գ կտրտած հունական ընկույզ կամ պնդուկ

Պատրաստման եղանակը

1. Կրեմ․ խառնում ենք դեղնուցները, շաքարավազը, ալյուրը, վանիլային շաքարավազը և կաթը: Կրակի վրա արագ խառնելով հասցնում ենք խառնուրդը գրեթե եռալու աստիճանի: Անմիջապես եռալուց առաջ, հանում ենք կրեմը կրակից և շարունակում խառնել ևս 2 րոպե:Սառեցնում ենք: Կտրատում ենք կարագը կտորներով և ավելացնում կրեմի մեջ: Միքսերով խառնում ենք մինչև միատարր զանգվածի ստացումը:

2. Մինչև կրեմը կսառչի, զբաղվենք գնդերով: Խառնում ենք սպիտռակուցը՝ ստանալով խիտ փրփուր, ավելացնում ենք շաքարավազ և կրկին ծառնում մինչև փրփուրը դառնա փայլուն:

3. Ավելացնում ենք ալյուր և ընկույզը, զգուշորեն խառնում մինչև միատարր զանգվածի ստացում: Տեղավորում ենք խմորը թղթով ծածկված կամ հատակին յուղ քսած ֆորմայի մեջ: Թխում ենք նախապես տաքացրած ջեռոցում 170oC-ում մոտ 20 րոպե: Սառեցում ենք:

4. Հալեցնում ենք շաքարավազը կաթսայի մեջ, մի փոքր կարամելիզացնում ենք այն: Անմիջապես լցնում ենք թխելու թղթի վրա:

5. Շաքարավազը արագ կսառչի: Ծածկում ենք այն երկրորդ թղթով և ճզմելով մանրացնում գրդնակով: Բայց չպետք է փոշիացնել, քանի որ այն պետք է խրթխրթան շերտ ստեղծի:

6. Խրթխրթան հավելում․ Հարում ենք սերուցքը մինչև խիտ պիկեր: Խառնում ենք սերուցքը կարամելիզացված շաքարի և կտրատած ընկույզի հետ:

7. Ամեն բլիթի վրա քսում ենք 1/3 եփած կրեմը:

8. Կրեմի վրա լցնում ենք խրթխրթան հավելումը: Եվ այդպես կրկնում ենք ևս երկու անգամ՝ գունդ, եփած կրեմ, խրթխրթան հավելում:

9. Վերջում տորթի շուրջբոլորը քսում ենք խրթխրթան հավելում, վրան ցանում ընկույզ և վայելում:

telegramԳրանցվիր մեր Telegram ալիքին։ Ուղարկում ենք միայն պոպուլյար հոդվածները և օրը միայն մեկ անգամ:

Загрузка…

կարդացեք նաև

Կենդանակերպի նշանների 10 սկզբունքները

Բնավորությունների տեսակների բազմազանության հետ մեկտեղ, յուրաքանչյուր Կենդանակերպի նշան ունի իր չբարձրաձայնվող օրենքների և սկզբունքների հավաքածուն։ Ընդհանրացված և հումորային տարբերակով դրանք այսպիսի տեսք ունեն. Խոյ 1․Ավելի լավ...

Համաշխարհային ճանաչում ձեռք բերած հնդիկ մոդելների և դերասանուհիների ԹՈՓ-5

Հնդկուհիները օժտված են յուրահատուկ և վառ արտաքինով։ Հենց այդ պատճառով էլ շատ աղջիկներ ընտրում են նորաձևության և կինոյի աշխարհը։ Նրանք դառնում են բազմատեսակ գեղեցկության...

Թեստ-կանխատեսում։ Ի՞նչ կսովորեցնի ձեզ կյանքը

Ինչ-որ ունակություններ մեզ ժառանգաբար են փոխանցվում, որոշ բաներ էլ մենք ինքներս ենք սովորում։ Կան որակներ, որոնք մենք ձեռք ենք բերում՝ շնորհիվ մեր կենսափորձի։ Թե ի՞նչ...

«Աստվածային նախախնամություն». Եռացող յուղով լի կաթսայում մեդիատացիա անող վանականը պայթեցրել է համացանցը

Թայան վանականը որոշել է ապացուցել իր հավատքի ուժը և ցույց տալ Աստվածային նախախնամությունը։ Նա աղոթում էր՝ նստած եռացող յուղի մեջ։ Վանականի արարքը բուռն քննարկման...

Ինչո՞ւ են մուսուլմանուհիները դիմահարդարվում միայն տանը: Իսկ դուք գիտեի՞ք

Գրավիչ և խնամված տեսք՝ յուրաքանչյուր կնոջ բնական պահանջն է: Բոլոր կանայք էլ ցանկանում են իրենց գեղեցկուհի զգալ՝ անկախ տարիքից և կարգավիճակից: Եվ ժամանակակից կոսմետիկ...