Մեզանից շատերը ուղղակի չեն կարող իրենց կյանքը պատկերացնել առանց քաղցր, գազավորված ըմպելիքների, օրինակ Կոկա Կոլա կամ մեկ այլ ըմպելիք։ Թեկուզ ենթագիտակցաբար մենք գիտենք այդ ըմպելիքների վնասակարության մասին, բայց միևնույնն է չենք կարողանում կամ չենք ցանկանում դրանցից հրաժարվել։
Mediamag-ը Ձեզ կպատմի, թե ինչից են պատրաստում բոլորի կողմից այդքան սիրված Կոկա Կոլա գազավորված ըմպելիքը։
Ըմպելիքի գաղտնի բաղադրիչ է հանդիսանում հեղուկը, որը ստանում են Cochineal (Կոշենիլ) միջատից։ Այս միջատների էգերից և ձվերից ստանում են պիգմենտ, որը կոչվում է կարմին և որն էլ Կոկա Կոլային է հաղորդում իր հայտնի շագանակագույն գույնը։
Հեղուկը, որը ստանում են այս միջատից՝ սերտիֆիկացված չէ և հենց այդ պատճառով որոշ երկրներում Կոկա Կոլա ընդհանրապես չի արտադրվում։
Կոկալ Կոլայի բաղադրության մեջ է մտնում նաև կարամել, բայց բոլորովին ոչ այն այրված շաքարը, որի մասին դուք մտածեցիք։ Դա շաքարի, ամոնիակի և սուլֆիտների քիմիական խառնուրդ է, որը ստանում են բարձր ճնշման և ջերմաստիճանի պայմաններում։ Այն կարող է առաջ բերել թոքերի, լյարդի, շագանակագեղձի քաղցկեղ և լեյկեմիա։
ԱՂԲՅՈՒՐԸ՝ lifter