Հայտնի է, որ բանանը դա կալիումի հիանալի աղբյուր է: Իսկ այդ տարրը օգնում է արյան ճնշման կարգավորմանը և դրական ազդում կմախքային համակարգի վրա, – գրում է meddaily.ru-ն հղում անելով The Times of India-ի վրա: Կալիումը դադարեցնում է կալցիումի լվացումը, նվազեցնելով օստեոպորոզի և տարեցների մոտ ոսկորների փխրունության վտանգը:
Բանանը նաև հարուստ է բջջանյութով: Բջջանյութը անհրաժեշտ է մարսողական համակարգի նորմալ աշխատանքի համար: Ի շնորհիվ բանանի, սնունդը ավելի փափուկ կշարժվի աղիքներով: Նաև բանանը նվազեցնում է այրոցները (изжоги): Եվս մեկ դրական կողմ՝ բանանը հարուստ է վիտամին B6-ով, այսինքն նպաստում է արյան արտադրությանը:
Վիտամին C, մագնեզիում, մանգան, որոնք մտնում են բանանի բաղադրության մեջ ամրացնում են իմունիտետը: Բանանը պաշտպանում է նաև ստամոքսի խոցից և նաև դրական ազդում տրամադրության վրա՝ իջեցնելով սթրեսի մակարդակը: