fbpx

Միայն ցիտրուսային մրգերը բավարար չեն։ Վիտամին C-ի ամենաթերագնահատված աղբյուրները

Կերեք դրանք՝ ձեր իմունային համակարգը պաշտպանելու համար:

COVID-19-ի հետ կապված մտահոգությունների և գրիպի սեզոնի սկսվելու միջև ավելի քան երբևէ կարևոր է պահպանել ձեր իմունային համակարգը և պաշտպանել ձեզ ցանկացած հնարավոր վարակներից: Դա անելու եղանակներից մեկը ձեր ամենօրյա սննդակարգում վիտամին C-ով հարուստ մթերքներ ավելացնելն է : Վիտամին C-ն հզոր հակաօքսիդանտ է։ Ապացուցված է, որ այս սննդանյութը, որը նաև հայտնի է որպես ասկորբինաթթու, բարելավում է իմունային համակարգի աշխատանքը:

Ահա վիտամին C-ի մի քանի հիանալի աղբյուրներ.

1. Գուավա

Գուավան վառ վարդագույն միրգ է, որը աճեցնում են Կենտրոնական և Հարավային Ամերիկայում և Կարիբյան ավազանում և հաճախ գնահատվում է իր հակաբորբոքային հատկությունների համար: Ընդամենը 1 բաժակ գուավան պարունակում է մոտ 375 մգ վիտամին C:

Թեև այս արևադարձային միրգը կարող է ձեզ թվալ որպես ամառային մթերք, այն իրականում աճեցվում է նոյեմբերից ապրիլ ընկած ժամանակահատվածում:

2. Կարմիր բուլղարական պղպեղ

Կարմիր բուլղարական պղպեղը, նույնիսկ պահածոյացված, օգտակար է սննդի և համի տեսանկյունից: Մեկ խոշոր բուլղարական պղպեղը պարունակում է մոտ 210 մգ վիտամին C, իսկ 1 բաժակը (կամ մեկ չափաբաժինը) պարունակում է մոտ 115 մգ:

3. Կիվի

Բժիշկ և հետազոտող Ուիլյամ Լին ասում է, որ կիվին ակտիվացնում է մարմնի բոլոր հինգ առողջապահական համակարգերը՝ անգիոգենեզ, ռեգեներացիա, միկրոբիոմ, ԴՆԹ-ի պաշտպանություն և իմունիտետ: Դրանք պարունակում են մոտ 75 մգ վիտամին C: Ներառում է նաև այլ սննդանյութեր՝ մանրաթել, կալիում և հակաօքսիդանտներ:

4. Բրյուսելյան կաղամբ

Մոտավորապես 70 մգ վիտամին C-ի հետ մեկտեղ բրյուսելյան կաղամբն ունի նաև ծծմբի բարձր մակարդակ: Չնայած ծծումբն օգտակար է աղիքների համար, այն հաճախ հանգեցնում է փքվածության: Որպեսզի առանց անհարմարությունների, ստանալ այս մթերքի առողջության համար բոլոր առավելությունները, բնաբան բժիշկ Քելիան Պետրուչին խորհուրդ է տալիս բանջարեղենը շոգեխաշել՝ դրանք ավելի հեշտ մարսելու համար:

Եթե ​​ձեզ չի հետաքրքրում շոգեխաշած բրյուսելյան կաղամբը, պատրաստեք դրանից խրթխրթան աղցան կամ տապակեք դրանք սխտորով և կայենյան պղպեղով:

5. Բրոկկոլի

Ընդամենը 85 գրամ բրոկկոլին պարունակում է մոտ 80 մգ վիտամին C և փոքր քանակությամբ E և K վիտամիններ, երկաթ և ցինկ, որոնք աջակցում են իմունիտետին:

Իսկ դուք ուտու՞մ եք նշված մթերքներից որևէ մեկը։

Նոր տեսանյութ.

telegramԳրանցվիր մեր Telegram ալիքին։ Ուղարկում ենք միայն թարմ հոդվածները և ամենաառաջինը հենց Ձեզ:

Գնահատեք հոդվածը
( 2 assessment, среднее 5 из 5 )
MediaMag
Միայն ցիտրուսային մրգերը բավարար չեն։ Վիտամին C-ի ամենաթերագնահատված աղբյուրները
Կակաո. Աստվածների ըմպելիք. Ահա թե ինչու է այն կարևոր խմել 40-ից հետո (տեսանյութ)