Ծնեբեկը սիրելի ուտեստ է եղել ոչ միայն Հուլիոս Կեսարի համար: Այդ մթերքը սիրել են նաև Լյուդովիկոս 14-րդը և Թոմաս Ջեֆերսոնը: Այն սիրված է եղել 2500 տարի առաջ դեռևս Հին Հունաստանում և, ինչպես պարզվում է, ոչ իզուր:
Ծնեբեկն ավելացնում է օրգանիզմի համար օգտակար բակտերիաների քանակը
Այն շատ հարուստ է բուսական հանքանյութերով: Բացի այդ, ծնեբեկի հաճախ օգագործումը կանգնեցնում է վնասակար բակտերիաների աճը՝ դրանով ավելացնելով օգտակար միկրոօրգանիզմների քանակը:
Շարունակությունը՝ «Ժամանց և տեղեկատվություն» ալիքի հոլովակում: