fbpx
Գլխավոր ՕԳՏԱԿԱՐ, ՀԵՏԱՔՐՔԻՐ, ԱՆՀԱՎԱՆԱԿԱՆ Թարմ կարտոֆիլը շատ ավելի համեղ կլինի, եթե պատրաստեք այս տարբերակով։ Աստվածների կերակուր

Թարմ կարտոֆիլը շատ ավելի համեղ կլինի, եթե պատրաստեք այս տարբերակով։ Աստվածների կերակուր

Հունիսը թարմ կարտոֆիլի եղանակն է։ Այժմ լիովին կարելի է վայելել այս գարնիրը։ Մենք կներկայացնենք Ձեզ 3 բաղադրատոմս, որոնք թույլ կտան լիովին վայելել այս մթերքը։ Ձեր հարազատները չեն կարողանա թաքցնել իրենց հիացմունքը այս աստվածային կերակուրից։ Փորձեք պատրաստել։

1. Խորովված թարմ կարտոֆիլ

Բաղադրիչներ

  • 800գ թարմ կարտոֆիլ
  • 4 ատամիկ սխտոր
  • 15գ հազրեվարդ
  • 1 փունջ սամիթ
  • 100գ սերուցքային կարագ
  • Աղ և պղպեղ (ըստ ճաշակի)

Պատրաստումը

  1. Մաքրեք կարտոֆիլը, կիսեք այն և 10 րոպե եփեք աղաջրում։
  2. Տեղադրեք այն յուղապատված թխման համար նախատեսված ամանի մեջ, ավելացրեք կտրատած սխտորը։ Աղ և պղպեղ արեք։ Կարտոֆիլի վրա դրեք կտրատած սերուցքային կարագ։ Վրան ցանեք հազրեվարդ։
  3. Թխեք 30 րոպե 180 աստիճան ջերմաստիճանում։ Վրան ցանեք սամիթ։

2. Խորովված թարմ կարտոֆիլ՝ սուրուգունի պանրով

Բաղադրիչներ

  • 800գ թարմ կարտոֆիլ
  • 3 ատամիկ սխտոր
  • 80գ սերուցքային կարագ
  • 250գ սուլուգունի
  • Սամիթ (ըստ ճաշակի)

Պատրաստումը

  1. Խոզանակով մաքրեք կարտոֆիլը և 15 րոպե եփեք եռացրած ջրում։
  2. Բարակ կտրատեք սխտորը։ Սերուցքային կարագը հալեցրեք տապակի մեջ, 20 վայրկյան տապակեք սխտորը։
  3. Կարտոֆիլը խառնեք կարագի և սխտորի հետ։ Տեղադրեք այն թխման համար նախատեսված ամանի մեջ։ Ծածկեք սուլուգունիով։
  4. Պատրաստեք 200 աստիճան ջերմաստիճանի տակ «գրիլ» ռեժիմով։ Խորովեք այնքան, մինչև պանիրը հալվի և կարմրի։ Վրան ցանեք թարմ կանաչի։

3. Միջերկրական տաք աղցան կարտոֆիլից

Բաղադրիչներ

  • 800գ թարմ կարտոֆիլ
  • 300գ չերրի լոլիկ
  • 100գ ձիթապտուղ
  • 2 ատամիկ սխտոր
  • 3 ճ.գ. ձիթամտղի յուղ
  • 3 ճ.գ. բալզամիկ քացախ
  • Աղ, պղպեղ (ըստ ճաշակի)

Պատրաստումը

  1. 15-20 րոպե խաշեք կարտոֆիլը եռացող ջրում։ Հանեք կրակից և թափեք ջուրը։ Կիսեք կարտոֆիլները։ Լոլիկները նույնպես երկու կես արեք։ Սխտորը բարակ կտրատեք։
  2. Տաքացրած ձիթապտղի յուղին ավելացրեք կարտոֆիլը և ձիթապտուղը և տապակեք 5 րոպե՝ պարբերաբար խառնելով։ Հետո ավելացրեք սխտորը, լոլիկը և վրան լցրեք բալզամիկ քացախ։ Աղ և պղպեղ արեք։ 2 րոպեից հանեք կրակից։ Աղցանը մատուցեք տաք-տաք։

կարդացեք նաև

Շաբաթվա հորոսկոպ․ ի՞նչ է սպասվում կենդանակերպի նշաններին՝ մարտի 1-ից 7-ը

Ի՞նչ է սպասվում կենդանակերպի նշաններին՝ մարտի 1-ից 7-ը․ ԽՈՅԵՐ Ձեր սիրելիիի պահվածքն անկանխատեսելի կլինի: Մոռացեք տրամաբանության մասին, այն չի օգնի ձեզ հասկանալ ձեր սիրելիին: ՑԼԵՐ Դուք կհասկանաք, որ...

ԹԵՍՏ․ Հարցերի 50%-ին կկարողանա պատասխանել միայն իսկական գիտունը

Առաջարկում ենք անցնել մեր հերթական բազմագիտակության թեստը՝ սեփական գիտելիքները ստուգելու համար: Վերջում չմոռանաք սոցիալական ցանցերում արդյունքներով կիսվել Ձեր ընկերների հետ: Գրանցվիր մեր Telegram ալիքին։ Ուղարկում ենք միայն...
video

Եթե գիտես այս գաղտնիքները, մարդկանց հետ ավելի ճկուն կշփվես․ հոլովակների շարք՝ մեկ տեղում

Եթե ուզում եք ինչ-որ մեկի հետ հարաբերություններ կարգավորել, ասենք, գրասենյակում` պարզապես այդ մարդուն ինչ-որ բան պատմելու, բացատրելու խնդրանքով դիմեք, անգամ, եթե դուք գիտեք պատասխանը:...

ԹԵՍՏ․ Շատ քչերին է հաջողվում 7/13 արդյունքով անցնել բազմագիտակության այս թեստը

Այս անգամ Ձեզ ենք ներկայացնում բարդ հարցերից բաղկացած թեստ: Այն անցնելու համար՝ մարդը պետք է լինի իրոք բազմագիտակ: Շատ քչերին է հաջողվում այս թեստում...

Էրիխ Մարիա Ռեմարկ. 20 փաստ գերմանացի ականավոր գրողի մասին

Ձեզ ենք ներկայացնում փաստեր ամենաընթերցվող գրող Էրիխ Մարիա Ռեմարկի մասին: 1. Էրիխ Մարիա Ռեմարկը ծնվել է 1898 թվականի հունիսի 22-ին Օսնաբրյուկ քաղաքում: 2. 1904 թվականին ընդունվել է...