fbpx

Ինչպես են պատրաստում սուրճը տարբեր երկրներում

Փորձեք պատկերացնել թարմ պատրաստված սուրճի բույրը՝ խոսքերը չեն հերիքի այս հրաշաբույր ըմպելիքը նկարագրելու համար: Աշխարհի միլիոնավոր մարդկանց առավոտը սկսում է մեկ գավաթ սուրճից: Եվ ամեն երկիր ունի սուրճի պատրաստման իր գաղտնիքը:

Եկեք ծանոթանանք տարբեր երկրներում սուրճի պատրաստման մի քանի գաղտնիքների հետ.

Ձվով սուրճ (Վիետնամ)

1038310-R3L8T8D-650-neokofe1

Բաղադրության մեջ են մտնում՝ ձվի դեղնուց, խտացրած կաթ և տաք սուրճ:

Լապլանդական սուրճ (Ֆինլանդիա)

1037710-R3L8T8D-650-neokofe2

Գավաթի մեջ սկզբից դրվում է լապլանդական պանիր, իսկ հետո դրա վրա է լցվում սուրճը:

Հռոմեական Էսպրեսսո (Իտալիա)

1039560-R3L8T8D-650-Romano

Էսպրեսսո կիտրոնի կտորով, ընդ որում, ըմպելուց առաջ, կիտրոնը պետք է ճզմել՝ գդալով սեղմելով այն բաժակի պատերին կամ հատակին:

Լագրիմա (Արգենտինա)

1042060-R3L8T8D-650-1

Կաթի փրփուրին ավելացվում է ընդամենը մի քանի կաթիլ թունդ սուրճ: Ավելի պարզ ասած, սա ավելի շուտ սուրճով կաթ է:

Բոնբոն (Իսպանիա)

1039960-R3L8T8D-650-6320281611_98fbc6b85d_b

Սա Էսպրեսսո է խտացրած կաթով:

Համեմունքներով սուրճ (Մարոկկո)

1041360-R3L8T8D-650-1427835685_beverage-coffeeTea6

Քնջութի սերմերի, սև պղպեղի և մշկընկույզի խառնուրդով համեմունքը խառնվում է սուրճի հատիկների հետ և աղացվում… ստացվում է իրոք շատ թունդ ընպելիք:

Թեյով սուրճ (Հոնգկոնգ)

1041860-R3L8T8D-650-Coffee-Milk-Tea1

Թեյի և սուրճի կաթով միքսը ապշեցնում է առաջին իսկ ումպից:

Ֆրապե (Հունաստան)

1041960-R3L8T8D-650-shutterstock_203030641

Սուրճ, պաղպաղակ, խտացրած կաթ և սառցե ջուր՝ ահա համեղ frappé-ի բաղադրությունը:

Ֆարիսեյ (Գերմանիա)

1042610-R3L8T8D-650-2

Այս ըմպելիքը հորինվել է Գերմանիայում այն նպատակով, որպեսզի քողարկվի ալկոհոլի պարունակությունը ընտանեկան  խնջույքներում: Սերուցքի լիառատ գլխարկի տակ թաքնված է բավական մեծ չափաբաժնով սուրճով ռոմ:

Տոուբա (Սենեգալ)

1042760-R3L8T8D-650-IMG_0507

Սուրճի բովման ժամանակ ավելացվում է գվինեյական պղպեղի հատիկներ: Ըմպելիքը պատրաստվում է ինչպես սովորական արևելյան սուրճը:

Սխտորով և մեղրով սուրճ (Թուրքիա)

1043760-R3L8T8D-650-turkish-coffee

Սա բավական պոպուլյար ըմպելիք է Թուրքիայում և ամենայն հավանականությամբ հենց այս պատճառով է վերագրվում հենց թուրքիային, չնայած շատ աղբյուրներ էլ նշում են արաբական ծագման մասին: Այս սուրճը նաև անվանում են. «ծեր մավրի բաղադրատոմս»:

Նարինջով սուրճ (Ջամայկա)

1044410-R3L8T8D-650----1024x819

Ջամայկան առաջին հերթին ասոցացվում է ռոմի հետ: Եվ զարմանալի չէ, որ ավանդական ջամայկական սուրճը պատրաստվում է հենց այս թունդ խմիչքով:


🎥 Նոր տեսանյութ.

telegramԳրանցվիր մեր Telegram ալիքին։ Ուղարկում ենք միայն թարմ հոդվածները և ամենաառաջինը հենց Ձեզ:

Գնահատեք հոդվածը
( Դեռ գնահատական չկա )
MediaMag
Ինչպես են պատրաստում սուրճը տարբեր երկրներում
ԹԵՍՏ: Ծանո՞թ եք արդյոք հին ծրագրերին և խաղերին