Բոլորին հայտնի է, որ հյութերը օգտակար սննդակարգի և շատ դիետաների գլխավոր բաղադրիչներից մեկն են, քանի որ նրանք չեն ծանրաբեռնում ստամոքսը և պարունակում են մեծ քանակությամբ վիտամիններ և այլ օգտակար նյութեր:
Բժիշկները նշում են, որ խանութներում վաճառվող հյութերի մեծ մասի մեջ օգտագործման ժամկետի երկարացման համար տարբեր տեսակի կոնսերվանտներ են ավելացվում: Իսկ կոնսերվանտները բավական շատ նվազեցնում են հյութերի էներգետիկ և վիտամինային հարստությունը: Ամենից ճիշտը ուտելուց մեկ ժամ առաջ թարմ մրգերից քամված հյութերի օգտագործումն է:
Գիտնականները ընդգծում են, որ օրինակ, նռան հյութը հարուստ է А, B1, B2, B6, C վիտամիններով և նաև մեծ քանակությամբ օգտակար հանքանյութերով՝ մագնեզիում, կալիում, ֆոսֆոր և երկաթ:
Հակաօքսիդանտների կոնցենտրացիայով թարմ քամված նռան հյութը անցնում է նույնիսկ գինուն: Այսպիսով, այդպիսի ըմպելիքը նպաստում է սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքի բարելավմանը՝ ընդարձակելով արյունատար անոթները, ինչպես նաև դրական ազդեցություն ունի պոտենցիայի վրա:
Դդմի հյութը հագեցած է ցինկով, որը մեծացնում է տեստաստերոնի մակարդակը: Ձմերուկի հյութը օգտակար է նյարդային համակարգի աշխատանքի բարելավման համար և նաև մաշկի առողջության:
Նաև իր հատկություններով յուրահատուկ է նեխուրի հյութը, որը օգտակար է աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների ժամանակ, նաև էականորեն բարելավում է պոտենցիան: