Որոշ նշաններով կարելի է որոշել, թե արդյո՞ք փչացած է միսը, օրինակ՝ մսի մոխրագույն երանգավորմամբ: Կտորի մակերեսին կպչուն լորձի առկայությունը խոսում է մանրէների մասին:
Ալ կարմիր և մոխրագույն բծերն ու արյան կուտակումները բացահայտ վկայում են սխալ սառեցման և պահպանման մասին:
Ուշադիր զննեք կենդանու ճարպը. եթե միսը թրջել են կալիումի պերմանգանատի լուծույթում՝ մսին թարմ տեսք տալու համար, ապա ճարպը ստանում է վարդագույն երանգ:
Շարունակությունը՝ «Ժամանց և տեղեկատվություն» ալիքի հոլովակում:
Գրանցվիր մեր Telegram ալիքին։ Ուղարկում ենք միայն թարմ հոդվածները և ամենաառաջինը հենց Ձեզ: