Քաղցր դեղձով այս սառը ըմպելիքը հրաշալի թարմացնում է ամառային տապին: Այսպիսի ըմպելիքը հրաշալի կերպով կհամապատասխանի և բնության գրկում ընտանեկան հանգստի, և բացօթյա ընկերական երեկույթների ժամանակ:
Բաղադրությունը.
- շաքար – 1 բաժակ
- ջուր – 1 բաժակ
- թարմ դեղձ – 2-3 հատ
Թեյը.
- թեյի փաթեթիկներ – 3 հատ
- ջուր 3 բաժակ
Պատրաստումը.
- Սիրոպի բոլոր բաղադրիչները լցրեք հաստ հատակով սոտե պատրաստելու տապակի մեջ և եռացրեք: Հետո թուլացրեք կրակը մինչև միջին մակարդակի: Տրորեք դեղձի կտորները և մանրակրկիտ խառնեք, որպեսզի շաքարավազը ամբողջությամբ լուծվի: Հանեք կրակից և թողեք սիրոպը 30 րոպե, որպեսզի սառչի:
- Եռացրեք ջուրը, տեղավորեք դրա մեջ թեյի փաթեթիկները և եփեք 5 րոպե: Հետո հանեք դրանք և սառեցրեք թեյը սառնարանում:
- Սիրոպը քամեք մաղով, որպեսզի թեյի մեջ մեծ կտորներ չընկնեն:
- Մատուցեք սառույցով և զարդարված դեղձի կտորներով:
Հրաշալի ամառ ենք մաղթում: