Սնունդը առանձին տիեզերք է՝ հսկայական և բազմազան, իր սեփական օրենքներով և կանոնակարգերով: Կարծում եք գիտե՞ք ամեն ինչ սննդի մասին: Ուրեմն մենք կփորձենք զարմացնել ձեզ անհավանական փաստերով:
Իրականում KitKat շոկոլադե սալիկը պատրաստվում է այլ կոտրտված KitKat-ներից
Անհավատալի է, բայց արտադրության ընթացքում վնասված շոկոլադե սալիկներին տրվում է երկրորդ կյանք, որպես միջուկ ապագա ամբողջական KitKat-ի համար:
Բազմագույն պղպեղը նույն բանջարեղենն է, բայց հասունացման տարբեր փուլերում
Կանաչ պղպեղը դեղնում է, որպեսզի ի վերջո կարմրի: Որոշ պղպեղներ մնում են դեղին, բայց աճելուց սկսում են կանաչից:
Pepsi-ի և Coca-Cola-ի տարբերությունը ընդամենը մեկ բաղադրիչի մեջ է
Pepsi-ն ունի ավելի պայթուցիկ ցիտրուսային համ, այն դեպքում, երբ Coca-Cola-ինը վանիլային համն է: Pepsi-ն պարունակում է կիտրոնաթթու, որը չի հանդիպում կոլայում:
Մի լվացեք հում հավի միսը
Խորհուրդ չի տրվում լվանալ հում հավի կամ որևէ այլ թռչնամիս, քանի որ կարող եք պոտենցիալ մանրէներ տարածել այլ սննդամթերքների կամ սպասքի վրա: Նրանցից ոմանք այնքան ամուր են նստում մսի մակերեսին, որ որքան էլ փորձեք, չեք կարողանա դրանք լվանալ: Այստեղ կօգնի միայն ջերմային մշակումը:
Կարագն ավելի լավ է պահել սառնարանում, այլ ոչ թե կարագամանի մեջ՝ սենյակային ջերմաստիճանում
Սենյակային ջերմաստիճանում կարագը թթվելու վտանգի տակ է, ինչը կարող է հանգեցնել տհաճ հոտերի և մթերքի փչացմանը: Մինչդեռ սառնարանաում պահելով երկարում է պահպանման ժամկետը:
Այսպիսի տեսք ունի հնդկական ընկույզը (կեշյուն)
Այն բաղկացած է երկու մասից. կեշյու խնձոր (մրգային, պայծառ մաս) և կեշյու ընկույզ: Հնդկական ընկույզը պատյանից հանելու համար հարկավոր է չորացնել, շոգեխաշել և կոտրել ընկույզը:
Հենց այսպես է աճում բրյուսելյան կաղամբը
Իրոք, հետաքրքիր տեսք ունի:
Սննդի մեջ կիրառվող ոստրեների մեծ մասը իրականում դեռ կենդանի են
Նախքան ոստրե ուտելը խորհուրդ է տրվում ստուգել դրա վիճակը: Ինչպե՞ս դա անել: Ամեն ինչ շատ պարզ է: Եթե խեցին բաց է, մատով թույլ հարվածեք դրան: Եթե ոստրեն կենդանի է, այն կփակվի, իսկ եթե ոչինչ չի փակվում, այն սատկած է և կարող է պարունակել մեծ թվով մանրէներ, որոնք կարող են մարդկանց մոտ առաջացնել տարբեր հիվանդություններ:
Կրեկերը հորինել են ցանկությունները ճնշելու համար
Դեռ 1830-ականներին կրեկերների ստեղծող Սրբազան Սիլվեստեր Գրեմը պնդում էր, որ հատուկ դիետան կարող է մարդուն ազատել մարմնական մտքերից և զսպել նրա ցանկությունը:
Պարմեզան պանիրը հարմար չէ բուսակերների համար
Իրական պարմեզանը ստեղծվում է հորթի շրդանային մակարդի օգտագործմամբ, որը ստացվում է կաթը պանիր դարձնելու պրոցեսի ընթացքում՝ կաթի մակարդվելուց: