Երբ գալիս է աշնան սառը շունչը՝ չկա ավելի հաճելի բան, քան փաթաթվել տաք ծածկոցով, հագնել գործած գուլպաներ, վերցնել սիրելի գիրքը կամ միացնել ֆիլմ, ընթերցել կամ դիտել և դրա հետ մեկտեղ ըմպել տաք և համեղ ըմպելիք: Կամ ծուլության պատճառով, կամ չիմանալով՝ հաճախ մենք որպես ըմպելիք օգտագործում ենք սովորական թեյը կամ սուրճը: Այսօր դուք ունեք հրաշալի հնարավորություն բացահայտել Ձեզ համար տաք ըմպելիքների մի քանի համեղ և հետաքրքիր բաղադրատոմս: Գրանցեք․
Չիչխանի սբիտեն
Գրազ կգանք, որ դուք մինչև վերջ չեք բացահայտել այս բույսի համային բոլոր որակները: Բացի բազմաթիվ բուժիչ հատկություններից, այս բույսը նաև ունի հրաշալի համ, որը շատ օրգանիկ կերպով համադրվում է ցիտրուսայինի հետ (իհարկե եթե դուք չունեք ալերգիա): Ձեր տաք ըմպելիքի բաղադրատոմսը բավական պարզ է․
- Սև թեյ;
- 1 ճաշի գդալ մեղր (կարելի է ավելի քիչ, եթե չեք ցանկանում, որ ըմպելիքը շատ քաղցր չլինի);
- 2 ճ․գ տրորած չիչխան (կարելի է նաև օգտագործել մուրաբա);
- նարնջի 2 բարակ շերտ;
- համեմունքներ ըստ ճաշակի՝ մեխակ, կոճղապղպեղ, դարչին, կարդամոն, մշկընկույզ:
Կակաո մարշմելոույով
Այս հաճելի զեֆիրները գրավել են ամբողջ աշխարհը, իսկ կակաոի նուրբ համի համադրությամբ՝ ստանում են չափազանց նուրբ համ: Բաղադրատոմսում ոչ մի բարդ բան չկա: Դուք պետք է կակաո եփեք, որից հետո, վերջում վերևից ավելացնեք փոքրիկ մարշմելոուներ: Այսօր դրանք վաճառվում են բազմաթիվ սուպերմարկետներում: Բաղադրիչներն են․
- 20մլ կաթ;
- 1-2 թ․գ․ շաքարավազ (ըստ ճաշակի);
- 3-4 թ․գ․ կակաո (ըստ ճաշակի);
- դարչին;
- մարշմելոու:
Ոչալկոհոլային գլինտվեյն
Այս ըմպելիքն օժտված է հրաշալի համով՝ նույնիսկ առանց գինու: Դուք կարող եք այն փոխարինել հյութով (բալի, լոռամրգի, նռան կամ նույնիսկ խնձորի):
Դասական ոչալկոհոլային գլինտվեյնը այնուամենայնիվ պատրաստում են բալի հյութով: Բալի հյութի 1 լ-ի համար հարկավոր է վերցնել․
- Մի քանի շերտ կիտրոն;
- մի քանի շերտ նարինջ;
- մեղր (ըստ ճաշակի);
- համեմունքն ըստ ճաշակի՝ դարչին, մեխակ, մշկընկույզ;
- կոճղապղպեղ (փոշիացնել կամ կտրատել ըստ ճաշակի):
Կոճղապղպեղով թեյ
Քանի որ կոճղապղպեղը օժտված է աֆրոդիզիակ հատկություններով, ապա այսպիսի ըմպելիքով կարող եք խիզախորեն դիմավորել աշխատանքից վերադարձող ամուսնուն: Այն շատ հեշտ է պատրաստվում: Խառնելով բոլոր բաղադրիչները՝ փակեք այն կափարիչով և թողեք 15 րոպե հանգստանա: Բաղադրիչներն են․
- Սև կամ կանաչ թեյ (կարելի է նույնիսկ չավելացնել);
- կոճղապղպեղը փոշիացնել ըստ ճաշակի;
- կիտրոնի մի քանի շերտ;
- մեղր (ըստ ճաշակի):
Ազնվամորով թեյ
Իսկ այս հաճույքը կարող են պատրաստել միայն այն տնային տնտեսուհիները, ովքեր նախապես ձմեռվա համար սառնախցիկում սառեցրել են թարմ ազնվամորի: Իհարկե կարելի է օգտագործել նաև մուրաբան, բայց այնուամենայնիվ՝ թարմն ուրիշ է: Բաղադրատոմս․
- 2 ճ․գ ազնվամորու հյութ/ճզմած հատապտուղ;
- 50գ թարմ սառեցված ազնվամորի / մուրաբա;
- մի քանի շերտ նարինջ (ըստ ճաշակի);
- ավելացնել եռացրած ջուր և թողել 10-15 րոպե հանգստանա:
Հուսով ենք այս ըմպելիքները Ձեզ կջերմացնեն աշնանային ցուրտ եղանակին: Բույրերի և համերի այսպիսի առատությամբ իրոք կարելի է նույնիսկ հիանալ և վայելել այդպիսի եղանակը: